Vastgoed financieringen

Bemiddeling en advisering over vastgoedfinancieringen

Hypotheek voor een tweede huis om een gedroomde vakantiewoning te kunnen kopen

Hebt u een vakantiewoning of tweede huis op het oog? Het kopen van een vakantiehuis is een droom van velen. Het is ook fantastisch om een extra plek te hebben om in uw vrije tijd te genieten. Het aankopen van een tweede woning vraagt om een oplossing passend bij uw doelen, wensen en persoonlijke situatie. De erkende hypotheekadviseurs van Trifium kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Zo’n mogelijkheid is bijvoorbeeld een speciale tweede-huishypotheek. Maar er zijn ook andere financieringsvormen mogelijk, bijvoorbeeld een persoonlijke lening of financiering met eigen middelen. Onze gespecialiseerde adviseurs en kredietanalisten kennen de markt als geen ander en geven u snel en adequaat antwoord op al uw vragen. Want een tweede huis koopt u misschien maar een keer in uw leven.

Een hypotheek voor een tweede huis/woning bij Trifium:

  • Oplossingen die aansluiten op uw doelen, wensen en persoonlijke situatie;
  • Diverse financieringsvormen mogelijk;
  • Diepgaande kennis van de markt en de mogelijkheden;
  • Hypotheek voor uw tweede huis;
  • Persoonlijke lening;
  • Financiering uit eigen middelen;
  • Financieren met een lening vanuit een BV.

Vakantiewoning financieren uit eigen middelen

Beschikt u over spaargeld of een aandelenportefeuille? Dan is er een mogelijkheid om de vakantiewoning te financieren met eigen middelen. Vandaag de dag staan de spaarrentes laag, dus het investeren van uw spaargeld in een vakantiewoning is een slimme oplossing. Het grote voordeel van financiering met eigen middelen is dat u geen hypotheek voor uw vakantiewoning hoeft af te sluiten en dus ook geen rente betaalt. Tevens levert uw spaargeld op deze wijze ook meer om. Immers ontvangt u momenteel rond de 0% rente op uw spaargeld. Door dit geld in te leggen i.p.v. een hypotheek te nemen op uw 2e woning betekent dat u zichzelf rond de 3% hypotheekrente bespaart en daarmee dus ontvangt over uw spaargeld.

Hypotheek vakantiewoning

Als u niet over voldoende eigen middelen beschikt, kan Trifium Hypotheekadviseurs u helpen met hypotheekadvies voor uw vakantiewoning. Er is wel een verschil tussen een hypotheek op een eerste en een hypotheek op een tweede huis. In het laatste geval zal de rente hoger zijn. Gelukkig staat de rente momenteel laag. Toch zijn er enkele nadelen verbonden aan een hypotheek voor een tweede huis/woning. Soms rekent de bank bijvoorbeeld een renteopslag en vaak wordt de tweede woning niet volledig gefinancierd. U kunt uitgaan van 60 à 70 procent van de marktwaarde. De woning dient wel in Nederland te staan.

Uw vakantiewoning financieren met persoonlijke lening

Wilt u een vakantiewoning of chalet kopen? U kunt er dan ook voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten waarbij u het volledige bedrag van de bank in één keer op de rekening ontvangt. Maandelijks lost u de lening af met een vast bedrag. Het nadeel: de rente ligt bij een persoonlijke lening vaak hoger dan bij een tweede hypotheek. Het tweede huis geldt hier namelijk niet als onderpand.

Uw vakantiewoning financieren met een lening vanuit uw BV

Hebt u een eigen vennootschap? Dan is het interessant om uw tweede huis hieruit te financieren. U leent dan als het ware geld uit de vennootschap aan uzelf als privépersoon in plaats dat u een hypotheek voor uw vakantiewoning afsluit. U kunt ook een financiering regelen via een hypotheekverstrekker vanuit de vennootschap. Trifium Hypotheekadviseurs licht u graag op voorhand in over de belastingvoorwaarden die verbonden zijn aan deze lening.

Een hypotheek voor een tweede huis of een hypotheek voor uw vakantiewoning? Financiering met eigen middelen of een lening vanuit uw BV? Onze ervaren adviseurs bekijken samen met u wat de beste optie is om uw gedroomde tweede woning te financieren. Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek of bel ons voor meer informatie op telefoonnummer 020 - 67 22 109.

Hypotheken:

Neem contact op

Ons kantoor is geopend op
werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

check-icon
Meer dan 20 jaar ervaring
check-icon
Ruim 10.000 succesvolle aanvragen
check-icon
Onafhankelijk, persoonlijk en discreet
check-icon
No cure no pay
nl_NL