Hypotheken

Advies over hypotheken voor ondernemers en particulieren

Een groene hypotheek afsluiten met de beste rente en gunstige voorwaarden

Hebt u uw droomhuis op het oog en is dit een energiezuinige woning? Laat u een nieuw huis bouwen of bent u van plan om uw woning te renoveren om de energiezuinigheid te verbeteren? Dan komt u in aanmerking voor de Trifium groene hypotheek. Een huis dat energiezuinig is, is niet alleen gunstig voor uw energierekening. Bij een groene hypotheek ontvangt u rentekorting. Deze hypotheekvorm is dus ook zeer aantrekkelijk vanwege de hoogte van de hypotheekrente. Wilt u ook besparen met deze duurzame hypotheek? Onze ervaren hypotheekadviseurs vertellen u graag alles over de mogelijkheden en kunnen voor u de groene hypotheek berekenen die het beste past bij uw situatie.

De voordelen van de groene hypotheek van Trifium:

  • Wanneer onze adviseurs uw groene hypotheek berekenen, bekijken zij al uw inkomensbestanddelen;
  • Deskundig en persoonlijk advies van erkende hypotheekadviseurs en kredietanalisten;
  • De beste hypotheekvormen met de meest gunstige voorwaarden;
  • Laat de groene hypotheek vergelijken met het oog op de meest gunstige rentetarieven, premies en voorwaarden;
  • Bij deze duurzame hypotheek ontvangt u rentekorting;
  • Draag bij aan een duurzame samenleving en de circulaire economie.

Wat is een groene hypotheek?

In 2015 vond in Parijs de klimaatconferentie plaats waarbij 195 landen - waaronder Nederland - een klimaatakkoord hebben ondertekend. Hierbij zijn afspraken gemaakt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de opwarming van de aarde op die manier tegen te gaan. Niet alleen de overheid speelt daarbij een belangrijke rol. Ook diverse banken dragen hieraan bij door het stimuleren van duurzaamheid en de circulaire economie. Dit doen zij onder andere door de groene hypotheek aan te bieden. Deze duurzame hypotheek is een lening voor het aankopen of verbouwen van een woning die aan uiteenlopende milieuvriendelijke voorwaarden voldoet. De hypotheekaanbieder geeft hierop een rentekorting. Met een groene hypotheek wordt dus getracht om huizenkopers of woningeigenaren te stimuleren om zuiniger met energie om te gaan.

De voorwaarden voor een duurzame hypotheek

Om in aanmerking te komen voor een groene hypotheek dient u aan verschillende voorwaarden te voldoen. Zo meten we bij Trifium de energiezuinigheid van het huis dat u wilt kopen of die van uw huidige woning, aan de hand van twee indices. De energiezuinigheid van een nieuwbouwwoning brengen we in kaart in de EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Bij een bestaande woning wordt dit gemeten in de Energie-Index. Hoe lager de waarde die wordt gemeten, hoe energiezuiniger de woning. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunnen onze experts de hoogte van uw groene hypotheek voor u berekenen.

Groene hypotheek vergelijken

In Nederland worden er diverse soorten groene hypotheken aangeboden. De duurzame hypotheek die u afsluit, moet uiteraard optimaal bij uw situatie passen, nu en in de toekomst. Daarom gaat het advies van Trifium verder dan het onderzoeken van de laagste rente. Want onze erkende hypotheekadviseurs zijn ook kredietanalisten. Wanneer zij de diverse vormen van de groene hypotheek vergelijken, wegen zij alle voordelen en nadelen nauwkeurig met u af, net als de rentetarieven, premies en voorwaarden. Bovendien nemen onze ervaren adviseurs al uw inkomensbestanddelen onder de loep wanneer zij de groene hypotheken vergelijken. Op die manier bent u ervan verzekerd dat u een duurzame hypotheek afsluit met de meest gunstige maandlasten, die het beste past bij uw persoonlijke situatie en wensen.

Het afsluiten van een groene hypotheek begint met deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies. Onze erkende hypotheekadviseurs en kredietanalisten helpen u graag door al uw vragen te beantwoorden. Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek via telefoonnummer 020 - 67 22 109.

check-icon
Meer dan 20 jaar ervaring
check-icon
Ruim 10.000 succesvolle aanvragen
check-icon
Onafhankelijk, persoonlijk en discreet
check-icon
No cure no pay
nl_NL