Hypotheken

Advies over hypotheken voor ondernemers en particulieren

Het afsluiten van een hypotheek zonder vast contract of intentieverklaring

Wilt u een woning kopen maar hebt u geen vast dienstverband bij uw werkgever? Ook dan is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Vanzelfsprekend komen hier wel de nodige extra voorwaarden bij kijken. Onze ervaren hypotheekadviseurs hebben op al uw vragen een passend antwoord. Bovendien zijn zij ook kredietanalist en bekijken zij andere vormen van inkomsten. Daarom is er bij een hypotheek zonder vast contract of intentieverklaring vaak veel meer mogelijk dan u aanvankelijk denkt. Wilt u binnenkort een hypotheek aanvragen? De belangrijkste begrippen die u in dit kader tegenkomt, zijn ‘hypotheek tijdelijk contract’ en ‘hypotheek zonder intentieverklaring’. Op deze pagina lichten wij die nader toe.

Waarom Trifium bij een hypotheek zonder vast contract of intentieverklaring?

  • Persoonlijk en deskundig advies van erkende hypotheekadviseurs;
  • Zonder werkgevers- of intentieverklaring kunt u ook terecht bij Trifium;
  • Diverse mogelijkheden voor een hypotheek zonder vast contract of intentieverklaring;
  • Een hypotheek zonder intentieverklaring of hypotheek tijdelijk contract is onder voorwaarden soms ook mogelijk;
  • Bij de hypotheekaanvraag nemen wij al uw inkomensbestanddelen onder de loep;
  • De beste hypotheekvorm met de meest gunstige voorwaarden.

Hypotheek zonder vast contract

Hoewel u wellicht anders vermoedt, hebt u als werknemer ook mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek zonder vast contract of intentieverklaring. Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat de extra voorwaarden die daarbij komen kijken precies inhouden. Onder andere het soort dienstverband speelt een rol. De waarde van uw inkomen is immers van belang bij het vaststellen van de hoogte van een hypotheek. Een tijdelijk contract impliceert misschien dat u binnen afzienbare tijd wel een vast contract krijgt. Dan behoort het tot de mogelijkheden om uw werkgever te vragen naar een intentieverklaring. Wanneer de omstandigheden van de organisatie onveranderd blijven en u blijft functioneren zoals u nu doet, vermeldt dit document dat het volgende contract wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Als u een hypotheek zonder vast contract of intentieverklaring aanvraagt, wordt naar uw huidige inkomen gekeken.

Een hypotheek zonder intentieverklaring

Geeft uw werkgever geen intentieverklaring (of werkgeversverklaring) aan u af? Het verkrijgen van een hypotheek zonder intentieverklaring is onder voorwaarden soms ook mogelijk. In dat geval kan de Inkomensbepaling Loondienst uitkomst bieden. Bij deze methode wordt de maximale hypotheek in plaats van uw loon, vastgesteld op basis van gegevens van het UWV. U kunt bij de aanvraag voor een hypotheek zonder intentieverklaring gebruik maken van het Verzekeringsbericht van UWV in plaats van de werkgeversverklaring. Dit document bevat het loon- en werkgeversverleden en kunt u downloaden via mijnuwv.nl.

Het aanvragen van een hypotheek zonder vast contract of intentieverklaring begint bij onafhankelijk en deskundig hypotheekadvies. Onze ervaren hypotheekadviseurs en kredietanalisten hebben een passend antwoord op al uw vragen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek via 020 - 67 22 109.

check-icon
Meer dan 20 jaar ervaring
check-icon
Ruim 10.000 succesvolle aanvragen
check-icon
Onafhankelijk, persoonlijk en discreet
check-icon
No cure no pay
nl_NL