Vastgoed financieringen

Bemiddeling en advisering over vastgoedfinancieringen

Een aflossingsvrije hypotheek aflossen

Als u een aflossingsvrije hypotheek afsluit, betaalt u maandelijks een laag bedrag omdat u niet aflost en alleen rente betaalt. Een aflossingsvrije hypotheek aflossen, doet u pas aan het einde van de looptijd door het geleende bedrag terug te betalen. Het aflossen van een aflossingsvrije hypotheek gebeurt meestal na een periode van dertig jaar. Aflossen op een aflossingsvrije hypotheek is mogelijk op uiteenlopende manieren, door bijvoorbeeld uw huis te verkopen of uw spaargeld te gebruiken. Het behoort ook tot de mogelijkheden om het moment van het terugbetalen van het geleende bedrag verder uit te stellen, door een aflossingsvrije hypotheek te verlengen. 

In Nederland hebben miljoenen mensen een aflossingsvrije hypotheek. Geldt dat ook voor u? Op deze pagina vindt u informatie over onder andere het einde van de looptijd van een aflossingsvrije hypotheek en de mogelijkheden voor het extra aflossen op een aflossingsvrije hypotheek.

Hoe kunt u een aflossingsvrije hypotheek aflossen?

  • Beleggingshypotheek voor financiering vastgoed in de ruimste zin van het woord;
  • Gericht op onder meer kantoren, hotels, woningen en bedrijfsruimten;
  • Beleggingshypotheek voor professionele vastgoedinvesteerders;
  • Voor zowel kleine als grotere beleggers in onroerend goed;
  • Trifium een Hypotheekadviseurs heeft kennis van complexe zaken;
  • Erkende adviseurs en kredietanalisten met jarenlange ervaring;
  • Hypotheek beleggingspand met aantrekkelijke rentetarieven.

Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek verlengen?

U kunt uw aflossingsvrije hypotheek verlengen op de einddatum of oversluiten als u aan de voorwaarden van de geldverstrekker voldoet, daarbij is uw (toekomstige) inkomen van belang. Ook kijkt die geldverstrekker naar de waarde van uw woning en naar de hoogte van uw hypotheek. Meestal mag een aflossingsvrije hypotheek niet hoger zijn dan vijftig procent van de woningwaarde. Als uw hypotheek hoger is, dient u over dat deel voortaan maandelijks af te lossen middels een annuïtaire of lineaire hypotheek.

Uw aflossingsvrije hypotheek vervroegd verlengen

U kunt uw aflossingsvrije hypotheek bij de meeste geldverstrekkers vervroegd verlengen als deze een resterende looptijd van maximaal tien jaar heeft. Hierbij worden de woningwaarde en uw inkomen getoetst. Door uw aflossingsvrije hypotheek vervroegd te verlengen, voorkomt u financiële onzekerheid in de toekomst, bijvoorbeeld als uw inkomen lager wordt wanneer u met pensioen gaat. Vanaf 57 jaar gaat de bank rekening houden met uw pensioeninkomen. Mocht u weinig tot geen pensioen hebben opgebouwd, dan adviseren wij u voor die tijd uw hypotheek onder de loep te nemen. Een goed moment om uw aflossingsvrije hypotheek vervroegd te verlengen, is aan het einde van de rentevaste periode. U kunt voor een lange renteperiode kiezen als u de looptijd met bijvoorbeeld dertig jaar verlengt. Als het einde van uw rentevaste periode nog even duurt, kunt u tevens vervroegd verlengen. Mogelijk betaalt u wel boeterente, maar gezien de huidige rentestanden lijkt dit zeer onwaarschijnlijk. Onze hypotheekadviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de voorwaarden.

Wanneer moet u een aflossingsvrije hypotheek aflossen?

De meeste aflossingsvrije hypotheken lopen na dertig jaar af, maar ook kortere looptijden komen voor. Bij bepaalde geldverstrekkers is er geen einddatum en loopt de hypotheek gewoon door. De einddatum van uw aflossingsvrije hypotheek kunt u terugvinden in de hypotheekakte en/of de hypotheekofferte. In de regel geeft uw geldverstrekker u een half jaar tot een jaar van tevoren bericht dat de einddatum van uw aflossingsvrije hypotheek nadert. Het is raadzaam om op tijd om de tafel te gaan met een hypotheekadviseur en de mogelijkheden te bespreken als u op de einddatum niet kunt of wilt aflossen. Wij raden u aan om voorafgaand aan het gesprek de meest recente WOZ-beschikking van uw woning mee te nemen en uw toekomstige (pensioen)inkomen op een rij te zetten. Dit kunt u doen middels een uitdraai uit: www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Extra aflossen op een aflossingsvrije hypotheek

Aflossen op uw aflossingsvrije hypotheek kan precies op de einddatum, maar u kunt daarvoor eventueel ook een deel aflossen. Dat geeft een stukje zekerheid voor de toekomst. Extra aflossen op een aflossingsvrije hypotheek betekent ook dat u minder rente betaalt doordat uw hypotheek lager wordt.  Afhankelijk van de hoogte van uw hypotheekrente in tegenstelling tot de lage spaarrente van 0,5% over uw spaargeld, kan aflossen juist in deze tijd nu bijzonder interessant zijn.

Hoe kan ik een aflossingsvrije hypotheek aflossen? Kan ik een aflossingsvrije hypotheek verlengen of kan ik voor het einde van de looptijd extra aflossen? Onze hypotheekadviseurs en kredietanalisten geven u antwoord op deze en andere vragen. Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer 020 - 67 22 109 of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Hypotheken:

Neem contact op

Ons kantoor is geopend op
werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

check-icon
Meer dan 20 jaar ervaring
check-icon
Ruim 10.000 succesvolle aanvragen
check-icon
Onafhankelijk, persoonlijk en discreet
check-icon
No cure no pay
nl_NL