Wat moet ik écht weten over mijn verzekeringen?

Wist u dat…

… u een autoschade snel en makkelijk kan melden via www.mobielschademelden.nl? Makkelijk online schade melden, zonder allerlei papieren in te vullen. De schade is direct bekend bij de verzekeraar zodat hij nog sneller afgehandeld kan worden.

… het handig is om altijd de groene kaart van de auto bij u te hebben? Leg ‘m in de auto – in sommige landen is het verplicht een groene kaart bij je te dragen. Bovendien staan er de noodnummers op die u kunt bellen bij pech of schade.

… het goed is om bij uw autoverzekering altijd rechtsbijstand te kiezen, ook als u allrisk verzekerd bent? Als de schade onder uw eigen risico valt, zal uw verzekeraar die niet verhalen op een schuldige tegenpartij, dat moet u zelf doen. Met een rechtsbijstandverzekering wordt dit voor u geregeld en heeft u nergens omkijken naar.

Ook als u het ergens niet mee eens bent zal de verzekeraar dit niet altijd voor u oplossen. Met rechtsbijstand wordt u toch bijgestaan. We leven steeds meer in een claimcultuur en advocaatkosten kunnen hoog oplopen, terwijl een rechtsbijstandsverzekering maar een paar euro per maand kost.

… per 1 januari (bijna) alle premies helaas weer zullen stijgen? Door de toenemende schades kunnen verzekeraars helaas niet anders dan premies verhogen.

… uw polissen die, momenteel niet via ons lopen, naar ons kunt opsturen/mailen, zodat wij u een voorstel kunnen doen voor een goedkopere en vaak ook betere verzekering? In 95% van de gevallen kunnen wij u altijd een beter voorstel doen. Probeer het, geheel vrijblijvend!

… in iedere polis clausules staan en u zelf verantwoordelijk bent om ervoor te zorgen dat u aan de clausules blijft voldoen? Als er schade is en het blijkt dat u niet voldoet aan een of meerdere clausules kan de verzekeraar de uitkering (gedeeltelijk) weigeren.

… als wij u een mail sturen om bepaalde gegevens op te vragen en u reageert niet, dat het kan gebeuren dat er bij schade (gedeeltelijk) niet wordt uitgekeerd? Verzekeraars zijn streng… Het is van groot belang dat u altijd op onze mails reageert. We zijn er om u te helpen en optimaal verzekerd te zijn!

Wat ik moet weten over mijn verzekeringen