Voldoe je nog aan de voorwaarden van jouw verzekering?

Voldoe je nog aan de voorwaarden van de verzekering

Elke verzekering kent voorwaarden en clausules. We helpen je de best passende verzekering te vinden; wij weten precies wat de kleine lettertjes voor jou betekenen. Maar in ieders leven verandert er wel eens wat. Voldoe je nog wel aan de voorwaarden van jouw verzekering?

Wanneer je bij ons een nieuwe verzekering hebt afgesloten, controleren we altijd goed of je aan de voorwaarden en clausules voldoet. Logisch, want de verzekering keert alleen uit als je aan de voorwaarden en de clausules voldoet. Maar na het afsluiten van jouw verzekering denk je daar zelden nog aan. Je betaalt elke maand je premie – dan ben je toch gewoon goed verzekerd?

Helaas zijn er legio voorbeelden van mensen die keurig hun premie betaalden en toch niet uitgekeerd kregen, toen ze aanspraak wilden maken op hun verzekering.

Premie betaald, toch geen uitkering verzekering
We geven een voorbeeld: het alarmsysteem van je auto. Na drie jaar vervalt vaak de geldigheid van het certificaat. Het alarmsysteem moet dan opnieuw worden getest, waarna het certificaat wordt verlengd. Kun je geen geldig certificaat overleggen, dan krijg je bij diefstal van jouw auto niets uitgekeerd omdat je niet kunt aantonen dat het systeem het deed op het moment van verdwijning.

Naast alarmsystemen zijn er nog meer belangrijke clausules waar een geldig certificaat voor nodig is, zoals brandblusmiddelen en elektrische installaties van een gebouw. Ook aan iets simpels als stalen (brandvertragende) afvalbakken of de afstand van afvalbakken tot het pand, kunnen eisen gesteld zijn in clausules. Als daar iets in verandert, kan de verzekeraar weigeren uit te keren als blijkt dat een brand ontstaan is in een afvalbak naast het pand.

Tip: zet je jaarlijkse verzekeringscheck in je agenda
Loop elk jaar je polisvoorwaarden en clausules even door. Voldoe je nog aan de eisen? Als je hulp of advies nodig hebt, horen we het graag.

Voldoe je nog aan de voorwaarden van de verzekering